Σπιτικά Ντονατς παραλίας

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μια γλυκιά συνταγή που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.
Τίποτα δεν ξεπερνά τα σπιτικά ντονατς! Είναι μαλακά και αφράτα.
Κλείστε τα μάτια σας, τσιμπήστε λίγο και απολαύστε! Τηγανίζουμε, ψήνουμε.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό -250 ml
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 50 γρ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά – 8 γρ
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας – 15 ml
3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο – 500 γρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 3 γρ
1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο – 60 γρ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 50 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα – 5 γρ

Γέμιση:
κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μαρμελάδα, σοκολάτα.

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε λίγο όλα μαζί και τα αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά.
Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ελαφρά.
Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη σας.
Μόλις ενωθεί η ζύμη προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε ή να ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να βγει από το μπολ (περίπου 8 λεπτά).
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη ζύμη χρησιμοποιώντας έναν κόπτη 7 εκ. και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 90 λεπτά.


Τηγανίζουμε περίπου 2-3 ​​λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει λίγο από το περιττό λάδι. Τυλίξτε τα σε ζάχαρη.
Τοποθετήστε ένα μικρό μαχαίρι στο πλάι και μετακινήστε το για να κάνετε μια μικρή τομή. Γεμίστε μια σακούλα σωληνώσεων με την κρέμα ζαχαροπλαστικής ή τη γέμιση που θέλετε.

Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Αλείψτε κάθε λουκουμά ελαφρά με γάλα και ψήστε για 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Όσο είναι ακόμα ζεστοι οι λουκουμάδες, λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ. Βουτάμε τα ντονατς στο βούτυρο και μετά στη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαρβελάκια ψωμιού αρωματισμένα με ρίγανη, δεντρολίβανο και σπόρους μάραθου 😋
Επόμενο άρθροΚεφτέδες γεμιστοί με φέτα και λαχανικά