🔶Ζύμη για αρτοσκευάσματα

Εδώ είναι η πιο εύκολη συνταγή ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιώ για τα περισσότερα αρτοσκευάσματα.

🔸Υλικά:

1. Αλεύρι – 300 γρ
2. Βούτυρο – 150 γρ
3. Κρόκος αυγού – 2 τεμ
4. Αλάτι – μια πρέζα
5. Νερό – 6 κ.σ. κουτάλια
Για γλυκά αρτοσκευάσματα, προσθέστε 4 κ.σ. κουταλιές ζάχαρη

🔸Μαγείρεμα:

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι, ζυμώστε με τα χέρια σας ώστε το μείγμα να μοιάζει με ψίχα.
2. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειάζεται.
3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Στείλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Η ζύμη μας για κουλουράκια είναι έτοιμη για ψήσιμο. Από αυτό μπορείτε να ψήσετε μπισκότα, πίτες με διάφορες γέμιση, κέικ κλπ. Ψήστε τη ζύμη στους 180 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: dom_resept

Προηγούμενο άρθροΚότσι αρνιού με σάλτσα λιαστής ντομάτας
Επόμενο άρθροθεϊκό, οικονομικό, πεντανόστιμο σάμαλί!!