Εύκολη Σπανακόπιτα

Υλικά

Φέτα (χρησιμοποίησα περίπου 600-800gr)
1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι (μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερο αν θέλετε μια παχύτερη πίτα)
2 πακέτα φύλλο για πίτα (κάθε πακέτο είναι 270gr / 7 φύλλα)
Ανηθο
Μαϊντανός
Κρεμμυδάκια (περίπου 3-4)
Ένα κρεμμύδι
2-3 πράσα
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Κανέλα
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε στους 170-180 Κελσίου (ανεμιστήρας)

Ξεπαγώστε το σπανάκι (ή χρησιμοποιήστε φρέσκο) – φροντίστε να στραγγίξετε την περίσσεια νερού!
Κόψτε όλα τα λαχανικά και ανακατέψτε σε ένα μπολ μαζί (συμπεριλαμβανομένου του άνηθου και του μαϊντανού).
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους και προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατέψτε ένα αυγό.
Προσθέστε μια καλη δόση από ελαιόλαδο
Ανακατέψτε περίπου μια κουταλιά αλεύρι (για να απορροφήσετε λίγο την υγρασία)
Ανακατέψτε λίγο κανέλα και αν σας αρέσει λίγο ρίγανη.
Προσθέστε πιπέρι αν θέλετε.
Λαδώστε το ταψί σας.


Στρώστε το φύλλο βουρτσίζοντας λίγο ελαιόλαδο μεταξύ των φίλων. Συνήθως χρησιμοποιώ ένα πακέτο για το κάτω στρώμα και ένα άλλο για το πάνω στρώμα.
Ρίχνουμε το μείγμα.
Στρώστε το υπόλοιπο της ζύμης.


Βουρτσίστε την κορυφή της πίτας με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήστε για περίπου μία ώρα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με σιμιγδάλι και μέλι….Χωρίς αυγά και βούτυρο
Επόμενο άρθροΧοιρινό Ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με ζυμαρικά