Κιμαδόπιτα!

Υλικά

ζύμης:
2 αυγα
1 κ.σ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
125 ml φρέσκο ​​γάλα
125 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φακ. μαγιά ξερή (11 γρ.)
300 γρ αλεύρι

Για τη γέμιση:
300 γρ κιμά (μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού, αρωματισμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μικρό βαζάκι πελτέ ντομάτας (1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα θα αντικαταστήσει το βάζο)
Μπαχαρικά – αλάτι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και μαύρο πιπέρι
Για γλασάρισμα – ένας κρόκος αυγού και μια κουταλιά γάλα.

Παρασκευή:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα. Σε αυτό βάζουμε πρώτα τα ξερά υλικά, μετά χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το λάδι προσθέτουμε και ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη, την οποία τυλίγουμε και σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ομολογουμένως … τον άφησα όλο το βράδυ. Νομίζω όμως ότι μερικές ώρες είναι αρκετές για να φουσκώσει.

Γέμιση:

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ετοιμαστεί.
Προχωράμε και αρχίζουμε να συναρμολογούμε την πίτα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο μέρη το ένα κομμάτι μεγαλύτερο, ανοίγοντας με τον πλάστη τη μία μπάλα. Βάλτε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης που ανοιξατε σε ένα ταψάκι, ανασηκώνοντας τις άκρες πανω στις πλευρές.

Απλώνουμε τη γέμιση, απλώνουμε και σκεπάζουμε με το άλλο μέρος της ζύμης.

Γυρναμε προς τα μέσα να κλεισει η ζύμη και πιέζουμε καλά τις άκρες, τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε τον έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε.
Ψήνουμε στα 180 γρ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα μέχρι να ροδίσει. Αφού αφαιρέσουμε από τον φούρνο, μπορούμε να το αλείψουμε με λίγο βούτυρο, αλλά ίσως και χωρίς αυτό, αλλά ψεκάζουμε ελαφρά με νερό και το τυλίγουμε με μια πετσέτα για να μαλακώσει!

Ειναι πολύ Νόστιμη πίτα! 👌

Προηγούμενο άρθροΠιλάφι ανατολίτικο με βραστή γλώσσα μοσχαρίσια.
Επόμενο άρθροΣφολιατίνια με πέστο και προσούτο…Νόστιμο-σούπερ-γρήγορο