Η πίτα αυτή περιέχει συστατικά που έχουμε όλοι λίγο πολύ στο σπίτι.

Θεία Βέρα ευχαριστώ για τη συνταγή

Γρήγορη Πίτα με απλά υλικά

***** Συστατικά:

– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι γιαούρτι κεφιρ
– 1 φλιτζάνι λάδι
– 1,5 φλιτζάνια ανθρακουχο νερό
– 1 φακ. Μπεικιν παουντερ
– Αλάτι
– 1 πακέτο φύλλο κρουστας για πιτα
– 2 κουταλιές μαλακό αλεύρι
– 2 κουταλιές κορν φαλουρ
– 2 κουταλιές σιμιγδάλι
– σουσάμι 

Εκτέλεση

Χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά με αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι, το μπεικιν, το γιαούρτι, νερό και ανακατεύουμε.
Σιγά Σιγά προσθέτουμε και 3 αλεύρια και ανακατεύουμε να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ 26×26 cm.
Στρώνουμε το τρία φύλλα να κρέμονται από το ταψί λαδώνοντας ενδιάμεσα και πάνω από το τρίτο φύλλο ρίχνουμε 3 κουτάλες σούπας από την γέμιση.
Συνεχίζουμε με άλλα 2 φύλλα (τα σουρώνουμε να χωράνε μέσα στο πυρεξ) λαδωμένα ενδιάμεσα και από πάνω 2 κουτάλες γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά
Τέλος σκεπάζουμε με ένα φύλλο διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που κρέμονται έξω
από το ταψί και λαδώνουμε από πάνω και την κόβουμε και ρίχνουμε και 2 κουτάλες γέμιση.


Πασπαλίζουμε σουσάμι
Έψησα την πίτα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αφήστε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλό Σερβίρισμα!

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ “Σπακανόπιτα” με έτοιμο φύλλο
Επόμενο άρθροΥπέροχη Κιμαδόπιτσα…συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσετε