Πίτα σε τηγάνι

Την έφτιαξα σε τηγάνι 26 εκ.

Υλικά:

φύλλα κρουστας ζαχαροπλαστικής
λίγο αγελαδινό βούτυρο
60-70 ml ανθρακούχο νερό ή μεταλλικό νερό (μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με συνηθισμένο νερό βρύσης)
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
περίπου 100 γραμμάρια τυρί φέτα ή ανάμεικτο με ανθότυρο
Εγώ έβαλα και λίγο Ζαμπόν που είχα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι αλειμμένο ελαφρά με λάδι βάζουμε ένα φύλλο πίτας ώστε οι άκρες να είναι έξω, το αλείφουμε ελαφρά με λάδι και από πάνω τοποθετούμε σταυρωτά ένα δεύτερο φύλλο
το οποίο και λαδώνουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια 3 ή 4 φύλλα. Τα βάζουμε στο ταψί στη δεύτερη κρούστα.
Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο τυρί και ραντίζουμε με νερό.Από πάνω βάζουμε κομμάτια κρέμα βούτυρο σε πολλά σημεία ή πασπαλίζουμε με λάδι.


Αν θέλουμε μπορεί να βάλουμε και δεύτερη σειρά πάλι τριμμένα φύλλα και πάλι τυρί, νερό και λάδι.
Τυλίγουμε τις άκρες από τις δύο πρώτες κρούστες που βγαίνουν από το ταψί προς τα μέσα και κλείνουμε την πίτα.
Πασπαλίζουμε ξανά ελαφρά με νερό και λάδι.

Ανάβουμε το ματι στο χαμηλό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Κατά καιρούς κοιτάμε να δούμε αν έχει ψηθεί ο πάτος της πίτας.Όταν ροδίσει με τη βοήθεια του καπακιού το γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.Κλείνουμε ξανά το καπάκι.
Βγάζουμε την έτοιμη πίτα σε σχάρα για να μείνει τραγανή, αν θέλουμε να είναι μαλακη το τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να αχνιστεί.
Η πίτα μπορεί να γίνει και με άλλες γεμίσεις όπως αυγά και τυρί, με σπανάκι, με μανιτάρια και γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές.
Μπορεί να γίνει και σε μεγαλύτερο ταψί με περισσότερα φύλλα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να γεμίσω το με αραιωμένη μαγιονέζα αντί για ανθρακούχο νερό.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο γλυκάκι Μπράουνις…έχει κατακλύσει το internet
Επόμενο άρθροΧοιρινή Πρασοτηγάνια…είναι ένα γλυκισμα