Δείτε Επίσης: Γευστικοί Κεφτέδες με Φέτα | Πίτα με λάχανο και φέτα

Πίτα με φέτα και μαϊντανό

Απαραίτητα υλικά

3 φλιτζάνια 400 γραμμάρια αλεύρι
1 φλιτζάνι 200 ​​ml ζεστού γάλακτος
1 φλιτζάνι 200 ​​ml ζεστό νερό
1 αυγό χωρισμένο σε κρόκο και ασπράδι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
τυρί φέτα για παρμεζάνα και μαϊντανό
1 γιαούρτι και μαύρος σπόρος

Εκτέλεση

Το αλεύρι, το γάλα, το νερό, το ασπράδι, η ξηρή μαγιά και το αλάτι αναμιγνύονται (ένα σύρμα χειρός) σε ένα μπολ,καλύπτονται, και ξεκουράζονται σε ένα ζεστό περιβάλλον για μισή ώρα.
Βουτυρώνουμε έναν κατάλληλο δίσκο και ρίχνουμε τη μισή ζύμη, ρίχνουμε τυρί με μαϊντανό.


Ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη ζύμη και την απλώνουμε όσο μπορούμε βουτώντας το χέρι μας σε ένα μπολάκι με νερό γιατί κολλάει.


Αναμιγνύουμε τον κρόκο με το γιαούρτι αλείφουμε πάνω από την ζύμη.


Πασπαλίζουμε πάλι με φέτα και και μαϊντανό και μαύρο σουσάμι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Η ζύμη μπορεί να ζυμώνεται από το βράδυ και μπορεί να μαγειρευτεί το πρωί.

Δείτε Επίσης: Γευστικοί Κεφτέδες με Φέτα | Πίτα με λάχανο και φέτα

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με Φρουτα
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα με τυρί