Δείτε Επίσης: Πάστα-Λευκή…Κόλαση | Η πιο γρήγορη Λευκή Τούρτα Ταψιού

Γλυκό Ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Συστατικά 

1 λίτρο. Γάλα
150 γρ. Ζάχαρη
Ζάχαρη βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
ανακατεύοντας μέχρι να είναι παχύρρευστο
100 γρ. λευκή σοκολάτα
400 γρ. Μπισκότα πτίμπερ σοκολάτα
100 ml. Γάλα
1 κσ βούτυρο
200 γρ. Σοκολάτα μαύρη

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά αδειάζουμε το γάλα, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι, κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 10 γρ λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψακι 25εκ στρώνουμε στην βάση τα μπισκότα αφού πρώτα τα “βαπτίσουμε” μέσα στο γάλα. Στρώνουμε από πάνω μία στρώση της κρέμας λευκής σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες 4 φορές (μπισκότο – κρέμα) και τελειώνουμε
με στρώση μπισκότο.
Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε 100 μλ γάλα, βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε πάνω από την στρώση μπισκότου και την απλώνουμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και διακοσμήστε κάνοντας γραμμές με λευκή σοκολάτα

Δείτε Επίσης: Πάστα-Λευκή…Κόλαση | Η πιο γρήγορη Λευκή Τούρτα Ταψιού

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΖουμερά, τραγανά και αφρώδη κυμαδοπιτάκια!
Επόμενο άρθροΤο ιδιαίτερα απλό αλλά γκουρμέ Κέικ