Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου περασμένα μέσα από τριμμένη παρμεζάνα με μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 ή 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
125g βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
250g μανιτάρια πορτομπελο
2 ματσάκια από μπρόκολο
300 γρ ντοματίνια

Εκτέλεση
Στρώστε με λαδόκολλα ένα πυρέξ. Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα στρώμα.
Σε ένα μπολ, προσθέστε βούτυρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, καλύψτε και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να  λιώσει το βούτυρο.
Βουρτσίστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με λίγο από το μείγμα του λιωμένου βουτύρου.
Ψήστε σε μέτρια φωτιά στο φούρνο για 15 λεπτά.

 

Βγάλτε το από το φούρνο και γυρίστε το κοτόπουλο.
Προσθέστε όλα τα λαχανικά και με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου περάστε λαχανικά.
Προσθέστε τα μανιτάρια στο κοτόπουλο και βάλτε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Βγάλτε και πάλι και προσθέστε τις ντομάτες και το μπρόκολο, καθώς δεν χρειάζονται πολύ χρόνο αυτά να μαγειρευτούν.
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε άλλα 10 λεπτά.
Οι ντομάτες πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους.

Quick and easy crumbed chicken and seasonal vegetables 

Ingredients

4 freshly crumbed parmesan and parsley chicken breasts.
1 bunch of parsley, chopped
4 or 5 garlic cloves, crushed
125g butter
Salt, pepper
250g button mushrooms
2 bunches of brocolini
2 punnets of cherry or grape tomstoes or medley of small tomatoes

Instructions

Line a large dish with baking paper.
Place the crumbed chicken fillets in one layer.
In a class bowl, add butter, chopped parsley, crushed garlic, salt and pepper, cover and heat in microwave until butter melts.
Brush crumbed chicken with a little of the melted butter mixture.
Bake in a moderate oven for 15 mins.
Take out from oven and turn chicken over.
With remaining butter mixture add all the vegetables and coat vegetables. Add mushrooms to chicken and return for further 15 mins of baking.
Take out again and add the coated tomatoes and brocolini as they don’t need a long cooking time.
Return to oven and bake a further 10 minutes. Tomatoes should still hold their shape.

Credit Dora Joannou

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι σε σάλτα λαχανικών
Επόμενο άρθροΤο Πραγματικό Τιραμισού