Μπισκοτογλυκό Βανίλιας Σοκολάτας

Υλικά

Παρασκευή σοκολάτας:

500 ml γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καθαρό κακάο
1 φάκελο κρέμα καραμελέ
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου

Προετοιμασία βανίλιας:
500 ml γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
1 φάκελο κρέμα καραμελέ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μισό γάλα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε να διαλυθούν. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε τον φάκελο της κρέμας καραμελέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το γάλα μας ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την κρέμα καραμελέ.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σ ένα φορμάκι μακρόστενο το οποίο έχουμε καλύψει μ ένα αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε μία σειρά μπισκότα και ρίχνουμε το μείγμα μας ζεστό.


Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη.


Πάμε να φτιάξουμε τώρα την άλλη κρέμα μας.

Ρίχνουμε το μισό γάλα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε τον φάκελο της κρέμας καραμελέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το γάλα μας ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την κρέμα καραμελέ.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε το μείγμα της βανίλιας στη μακρόστενη φόρμα μας

και καλύπτουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα μας. Ξεκολλάει πολύ εύκολα.


Πασπαλίζουμε με κακάο και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more recipes here

Προηγούμενο άρθροΠένες Ογκρατέν: Αφήστε το Φούρνο να Κάνει τη Μαγεία του
Επόμενο άρθροΚοκκινιστά Κεφτεδάκια με πουρέ στο Φουρνο