Δίχρωμο κέικ μανταρινιού

Υλικά για 4 άτομα

3 αυγά
ζάχαρη 230 γρ
250 γρ αλεύρι επτά κόκκων
1 μανταρίνι
120 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
25γρ πικρό κακάο
100g σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση

Στο ποτήρι του μπλέντερ βάζετε τα αυγά, το μανταρίνι μαζί με τη φλούδα και το λάδι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Χτυπάμε και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και προσθέτουμε το κακάο σε μία από τις ζύμες.
Λαδώνουμε ένα κείμενο για δαμάσκηνο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε εναλλάξ τις δύο ενώσεις και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: In cucina con il cuore

Προηγούμενο άρθροΚεμπαπ Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού
Επόμενο άρθροΨωμάκια χωρίς ζύμωμα