Δαχτυλίδια Κρεμμυδιού (onion rings)

Υλικά:

2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 ml λευκό πιπέρι
15 ml κρεμμύδι σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
15 ml νιφάδες σκόρδου
10 ml πιπέρι καγιεν
5 ml καυτερό τσιλι
250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
Λάδι για τηγάνισμα

Μέθοδος:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τα χωρίζουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλεσμένο λευκό πιπέρι, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κορν φλαουερ, τις νιφάδες σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και το τσίλι.

Προσθέστε νερό και χτυπήστε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο και πηχτό, αλλά όχι πολύ πηχτό.
Βουτήξτε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο κουρκούτι και, στη συνέχεια, αλείψτε με τριμμένη φρυγανιά. Επαναλάβετε με όλους τους δακτυλίους.

Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι.

Σημείωση: Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνταγή χωρίς τριμμένη φρυγανιά.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό Ρατατούι με λαχανικά….το απόλυτο καλακαιρίνο πιάτο (Μόνο 110 Θερμίδες)
Επόμενο άρθροΑμπελόφυλλα παρέα με γεμιστά λουλούδια κολοκυθιού