Δαχτυλίδια πατάτας με σκόρδο και κρεμμύδι

Υλικά

– 2 πατάτες, 435 γρ.(πριν το ξεφλούδισμα)
– 36 γρ. (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο σκόρδο
– 20 γρ. ανάλατο βούτυρο
– 3 γρ.(1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
– 40 γρ. (4 κουταλιές) αλεύρι σίτου
– 100 γρ. νερό
– 40 γρ. (4 κουταλιές) κορν φλάουερ
– 50 γρ. φρέσκα ​​κρεμμυδάκια

✤ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
– Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα στην κατάψυξη (Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1-2 ημέρες)

– Αν ψήσετε σε φούρνο ή φριτέζα αέρα χωρίς τηγάνισμα, δεν θα βγει η ίδια υφή.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυβάκια.
Τις τοποθετούμε σ ένα πυρέξ τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την τρυπάμε σε μερικά σημεία και τις ψήνουμε λίγο για 7 λεπτά στον φουρνάκι μικροκυμάτων.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.Βγάζουμε τις πατάτες απ το φουρνάκι και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ η μ ένα πιρούνι.
Βάζουμε το βούτυρο σ ένα τηγάνι το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο.Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.Προσθέτουμε το νερό,το αλάτι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σφίξει.Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και τ ανακατεύουμε μαζί.Αφαιρούμε απ τη φωτιά.
Βάζουμε το μείγμα σ ένα μπολ, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το μπέικιν και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ώστε να χει πάχος 0.5 εκ. και μ ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε πολλά κυκλάκια.
Στη συνέχεια μ ένα μικρότερο κουπ πατ κάνουμε ένα μικρότερο κύκλο μέσα σε κάθε κομμάτι.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγα λίγα τα δαχτυλίδια.Τηγανίζουμε γυρνώντας τα συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σ απορροφητικό χαρτί.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Γίνονται φανταστικά!!!!!Δοκιμάστε τα!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Subscribe for more recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου…Το μαγείρεμα του είναι απλό, γι’ αυτό ερωτεύτηκα αυτή τη συνταγή.
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος πλακί