Λάχανο βραστό

Ένας φίλος μου έμαθε να μαγειρεύω “σωστά” το λάχανο. Ένας συνάδελφος μου ειπε το μυστικό, το δοκίμασα, μου άρεσε πολύ περισσότερο από το να βάλω απλά ένα φύλλο δάφνης στο λάχανο (η γεύση δάφνης κατανέμεται πιο ομοιόμορφα σε αυτή την περίπτωση).
Τώρα ο άντρας μου το τρώει ακόμα και χωρίς κρέας και τα παιδιά ζητάνε συμπληρώματα 😋👍

✅Υλικά:

λάχανο – 1,5 kg,
κρεμμύδι – 250 γρ.,
καρότο – 300 γρ.,
πελτέ ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας – 50 g,
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα – για γεύση,
ζάχαρη – 5 g,
φύλλο δάφνης – 3 φύλλα,
βραστό νερό – 100 ml,
φυτικό λάδι – 100 g.

✅Τρόπος μαγειρέματος:⠀

Πριν ξεκινήσω το μαγείρεμα, μουλιάζω μερικά φύλλα δαφνης σε 100 ml βραστό νερό και μετά θα χρησιμοποιήσω το δαφνόνερο για να μαγειρέψω το λάχανο.

Αφαιρέστε τα πάνω τραυματισμένα και βρώμικα φύλλα από το λάχανο, κόψτε το λάχανο στη μέση. Ψιλοκόψτε το λάχανο.
⠀Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη.

Σοταρουμε το κρεμμύδι σε φυτικό λάδι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο και μαλακό, προσθέστε τα καρότα.
Μόλις τσιγαριστούν τα καρότα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τηγανίζουμε μέχρι να πάρει πορτοκαλί χρώμα.
Προσθέστε αλάτι, πάπρικα, ζάχαρη, ανακατέψτε.

Προσθέτουμε το μισό λάχανο, ανακατεύουμε με το τηγάνισμα, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάχανο. Σιγοβράζουμε κάτω από το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύουμε, βάζουμε το υπόλοιπο λάχανο, λιγο αλάτι, ρίχνουμε το νερό της δάφνης, σιγοβράζουμε κάτω από το καπάκι για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε το φαγητό μας κάθε 3-4 λεπτά.
Ειναι πολύ νόστιμο και από μόνο του το λαχανα! Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κρέας, λουκάνικα.
Και επίσης ένα τέτοιο λάχανο είναι μια εξαιρετική γέμιση για πίτες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρεμμυδάκια σε κουρκούτι🧅
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες δίπλες τραγανές