Καρμπονάρα

Υλικά

1/4 μιας πλακας βούτυρο
1 μικρό σκόρδο λιωμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κυβάκια
1/4 kg μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κυβους ζωμό μοσχάρι
500ml κρέμα γάλακτος
1 κουτι γάλα εβαπορέ
1 πακέτο ζυμαρικά
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί
αλάτι και πιπέρι
1 φακελάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Προθερμάνετε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο μετά προσθέστε το σκόρδο να σοταριστεί το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε το ζαμπόν και ανακατέψτε για λίγο. Μετα ρίξτε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και pροσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε βα βράσει. Προσθέστε το γάλα εβαπορέ τους κύβους ζωμού μισή κούπα νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση και το κορνφλάουρ και αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίξτε το μπεικ σε κομματακια μέχρι να ξεροψηθεί και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 8-9 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.

Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη σάλτσα και το μπεικον μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να πάει η σάλτσα παντού…
Η ωραία καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠρωινό με καφέ και τα χειροποίητα μπισκότα μαύρης σοκολάτας
Επόμενο άρθροΣνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα εστραγκον…αξίζει να το δοκιμάσετε μία φορά αυτή την σάλτσα