Αυθεντικη Φοκάτσια

Συστατικά ζύμης

300 γρ αλεύρι 0
200 γραμμάρια σιμιγδάλι σκληρού αλεριου
320 ml νερό
160 γρ βραστή πατάτα
15 γρ αλάτι
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας

Υλικά για απο πάνω
300 γραμμάρια ντοματίνια
Πρασινες ελιές
ρίγανη
αλατι

Πώς να φτιαξετε την φοκάτσια

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ετοιμάσετε μια φοκάτσια είναι να βράσετε μια πατάτα.
Μόλις είναι έτοιμη, θα ξεφλουδιστεί και στη συνέχεια θα πολτοποιηθεί με ένα πιρούνι ώστε να γίνει πουρές.
2. Τώρα διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
3-4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι.

Προετοιμασία της ζύμης
4. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και τον πουρέ στα δύο αλεύρια.
6. Ξεκινήστε να ζυμώνετε με τα χέρια σας μέσα στο μπολ, ώστε να αρχίσετε να ενσωματώνετε αυτά τα πρώτα υλικά.
7. Προσθέστε σταδιακά το νερό στο οποίο διαλύσατε αρχικά τη μαγιά. Θα το προσθέσετε λίγο-λίγο συνεχίζοντας το ζύμωμα μέσα στο μπολ.
8. Όταν αρχίσετε να κάνετε ένα καρβέλι μπορείτε να προσθέσετε το αλάτι και να συνεχίσετε να ζυμώνετε, πάντα μέσα στο μπολ.

Τελευταία υλικά για τη ζύμη
9. Ενσωματώνοντας το αλάτι μπορείτε να προσθέσετε και τις κουταλιές του ελαιόλαδου.
Τώρα συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
10. Θα πρέπει να ζυμώσετε δυνατά ώστε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και λεία ταυτόχρονα.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚρέμα σιμιγδάλι της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα φράουλα