Κιμαδόπιτα

Υλικά:

Γέμιση:
2 κουταλιές λάδι
400 γραμμάρια κιμά
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομένες πολύχρωμες πιπεριές
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλακι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1/3 φλιτζάνι νερό
3/4 κούπας λιωμένο βούτυρο

1 συσκευασία φυλλο κρουστας για πίτα

Επάλειψη
1/3 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι για τον κιμά και αρχίζουμε και το
σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα να γίνει καφέ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε μία κουτάλα
Ριχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε
όλα μαζί και αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλότερη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά αφού σκεπάζουμε το τηγάνι.

Σε ένα πυρέξ το αλείφουμε την βάση λιωμένο βούτυρο στρώνουμε στρώνουμε τα μισά φύλλα από το πακέτο αφού πρώτα τ αλειφουμε με βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα του κιμά το 1/2 φλιτζάνι τυρί,

μετά τα υπόλοιπα μισά φύλλα ξανά αλείφουμε με βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά το γάλα το πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα αυγών

και πασπαλίζουμε με το 1/3 φλιτζάνι τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά…λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΛαζάνια με ντομάτα και μπεσαμέλ…φτιάξτε αυτή τη λιχουδιά στο σπίτι!