Φριτάτα χωρίς αυγά

Απαραίτητα υλικά

3 μεσαίες πατάτες καυαρισμένες
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτό πιπέρι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
40 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
150 γραμμάρια τυριού τσένταρ σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 40 γραμμάρια

Τηγανίζω
μισό τσάι ποτήρι λάδι 40ml

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε μέσα σε μία μπασίνα και τις καλύπτουμε με νερό και τις ξεπλένουμε.
Στραγγίζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τσίλι, θυμάρι, τυρί τσεντερ, αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χερια μας.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και αρχίζουμε να στρώνουμε τις πάτατες να καλύψουμε όλη την βάση.
Απο πάνω στρώνουμε τις φέτες τυριού να καλύψουμε πλήρως τις πατάτες και απο πάνω κάνουμε δεύτερη στρώση με πατάτες.


Σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να ψηθούν καλά για 10 λεπτά. Αδειάζουμε λίγο εάν υπάρχει υπερβολικό λάδι και με την βοήθεια ενός πιατου

τις βγάζουμε απο το τηγάνι αναποδογυρίζοντας τες στο πιάτο.
Ρίχνουμε 1 κσ λάδι στο τηγάνι και ξαναβάζουμε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλεύρά για άλλα 2 λεπτά.


Τέλος τις βγάζουμε στο πιάτο μας κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΗ Κιμαδόπιτα της μικρής Ραλλούς
Επόμενο άρθροΠανακότα λευκής σοκολάτας με βελούδινη γεύση…θα την αγαπήσετε