Τα πραγματικά Φαλάφελ με σάλτσα σκόρδου και ταχίνης

Υλικά

Για τους κεφτέδες
3 φλιτζάνια ρεβίθια (θα τα βάλετε σε νερό για 1 βράδυ)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
Κύμινο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Λίγο μαϊντανό ψιλοκοκομένο
2 κουταλιές αλεύρι

Τηγάνισμα
λάδι ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι γιαούρτι
Μισό ποτήρι κρασιο ταχίνι
Ο χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Στην αρχή ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια χωρίς φλούδια και τα χτυπάμε πολύ καλα.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδι σε κομμάτια , σκόρδο και χτυπάμε πάλι καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα ρεβιθιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κγ αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, πιπέρι, κύμινο και ζυμώνουμε με το χέρι να ενοποιηθούν όλα μαζί. Τώρα προσθέτουμε το μπεικιν, μαϊντανό και αλεύρι και ζυμώνουμε.

Σκεπάζουμε και το άφησα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζω απο το ψυγείο και ξεκινάω και πλάθω τους κεφτέδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ξεκινάω να τηγανίζω τους κεφτέδες να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα και τους βγάζω σε ένα πιάτο.

Σε ένα μπολάκι τρίβω μια σκελίδα σκόρδο, μία κούπα γιαούρτι, ταχίνι και χυμό λεμονιού και ανακατεύω.
Σερβίρω τους κεφτέδες με την σάλτσα από πάνω

καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛουκούμια ροδιού με φουντούκι και καρύδα
Επόμενο άρθροΕίναι τα καλύτερα κοτομπέικον που θα έχετε φτιάξει