Έχω δοκιμάσει πολλές εκδόσεις αυτού του κέικ για να σας φέρω την καλύτερη συνταγή κέικ αμυγδάλου για να απολαύσετε και αυτή είναι μακράν η καλύτερη!

Η Συνταγή είναι από το thehellenicodyssey.com

Πάστα Αμυγδάλου!

Υλικά

Στρώματα βάσης
4 ασπράδια αυγών
50 γραμμάρια ζάχαρης
120 ζάχαρη άχνη
120 αλευρι αμυγδάλου
15γρ κορν φλαουρ

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρης
4 κρόκους αυγών

15g ζάχαρη βανίλιας
100 γρ. κορνφλαουρ
20g βούτυρο

300mls κρεμα γάλακτος
20g ζάχαρη

120 γραμμάρια αμύγδαλα, ψημένα και ψιλοκομμένα

Επικάλυψη
100 γραμμάρια φρυγανισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει να μη πέφτει από το κουτάλι για να
δημιουργήσουν μια βάση μαρέγκας. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι αμυγδάλου και
το κορν φλαουρ μαζί και προσθέστε στο μείγμα μαρέγκας. Ανακατέψτε απαλά για να τα
συνδυάσετε. Χωρίστε το μείγμα σε 3 μέρη. Απλώστε το καθένα σε ένα ταψί στρωμένο με
χαρτι ψησίματος όλα κομμένα σε μέγεθος περίπου 20 x 30 εκατοστά.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Για την κρέμα

Ζεσταίνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και κρατήστε στην άκρη περίπου 150 ml.
Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγού και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν.
Στη συνέχεια, συνδυάστε τα 150 ml γάλακτος, μαζί με το κορν φλαουρ και ανακατέψτε
καλά και προσθέστε το στο μείγμα ζάχαρης αυγών, βανίλιας.
Βγάζετε την κατσαρόλα γάλακτος από τη φωτιά και προσθέστε 1 κουτάλα ζεστό γάλα
στο μείγμα αυγών, διασφαλίζοντας ότι συνδυάζεται καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.
Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το γάλα και στη συνέχεια επιστρέψτε ολόκληρο
το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να ανακατεύετε
συνεχώς μέχρι να πήξει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 15-20 λεπτά.
Να είστε υπομονετικοί και μην ανεβάζετε τη φωτιά. Μόλις το μείγμα πήξει και
φυσαλίδες βγαίνουν, σβήστε τη φωτιά ανακατεύοντας μέσα και το βούτυρο.

Ρίξτε το σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα να εφαπτεται ακριβώς στην
επιφάνειά της κρέμας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να σφήξει.

Για την επικάλυψη

Χτυπήστε 300ml κρέμας γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σαντιγί και στη
συνέχεια χτυπήστε την σαντιγί μαζί με την κρέμα απο το ψυγείο. Προσθέστε τα
ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Χωρίστε το μείγμα κρέμας σε 3 μερη.

Για συναρμολόγηση
Τοποθετήστε ένα κομμάτι της βάσης σε ένα ταψί, τοποθετήστε την κρέμα απο πάνω
και εξομαλύνετε. Επαναλάβετε για τα επόμενα 2 στρώματα και συμπληρώστε με φρυγανισμένα αμύγδαλα γυρω γυρω.

Καλή Επιτύχια

Πάστα Αμυγδάλου

Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες εδώ

Προηγούμενο άρθροΜια υπέροχη συνταγή για πατατόπιτα στο Φούρνο
Επόμενο άρθροXοιρινό φιλέτο με σάλτσα σύκου