Δείτε Επίσης: Ατομικές Τηγανιτές Γαλατόπιτες | Το Τηγανόψωμο της Κεφαλλονιάς….πεντανόστιμο παραδοσιακό

Τα πιο αφράτα τηγανόψωμα

Υλικά.

300ml ζεστό νερό
1 ξηρό κρεμμύδι λευκά
1 σκελίδα σκόρδο.
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κγ αλάτι
3 κγ ζάχαρι
600 – 700γρ αλεύρι
λάδι 20 g
Για το τηγάνισμα
Σπορέλαιο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο.
Ρίχνουμε και τα 2 σε ένα μπλεντερ και τα λιώνουμε σε πολτό εντελώς.
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό,αλάτι,ζάχαρη, λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Την βγάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε ελαφρώς και την μοιράζουμε 8 κομμάτια.
Κάθε ένα κομμάτι στο ζυμώνουμε σε ένα μπαλάκι και τέλος τα σκεπάζουμε για άλλα 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το πλάστη σε ένα ένα πιτακι.
Βάζουμε αρκετό λάδι (2-3 εκ) σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια ενα – ενα και από τις 2 πλευρές να φουσκώσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

Δείτε Επίσης: Ατομικές Τηγανιτές Γαλατόπιτες | Το Τηγανόψωμο της Κεφαλλονιάς….πεντανόστιμο παραδοσιακό

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜία υπέροχη σαλάτα για πλήρες γεύμα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα κρασιού