Ψωμάκια αμυγδάλου

Ζύμη

1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγα
2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές γιαουρτι
1 και 1/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
5 έως 6 φλιτζάνια αλεύρι

Γέμιση
Ένα φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαφριά καστανή ζάχαρη

Επικάλυψη
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι ξυρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι αλάτι, τη βανίλια και προσθέστε αργά το ζεστό γάλα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά από πάνω και αφήνουμε να καθίσει 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν φτιάχνεται η ζύμη ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να να λειάνει περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ένα ζεστό μέρος.
Ζυμώστε ξανά και αφήστε το να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Προετοιμάστε τη ζύμη σας για την γέμιση.
Αφού γεμίσει και διαμορφωθεί αφήστε το να ξεκουραστεί και πάλι για μισή ώρα πριν το ψήσιμο.

Ανοίξετε με τον πλάστη τη ζύμη
Απλώστε το λιωμένο βούτυρο γενναιόδωρα
Απλώστε το μείγμα της γέμισης
Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά.
Κόψτε σε κύκλους.
Αλείφετε το αυγό από πάνω και πασπαλίζουμε με ξυρισμένα αμύγδαλα.


Αφήστε να φουσκώσουν για άλλη μια φορά για 25 λεπτά καλυμμένα.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 έως 30 λεπτά.
Θα πρέπει να διπλασιαστούν και να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: Rose Leviev Izmailov

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με Μανιτάρια στο Φούρνο…δεν θα το ξεχάσετε ποτέ
Επόμενο άρθροΓλυκό με ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ