Τυρόψωμο με χειροποίητο φύλλο

Υλικά:

Για τη ζύμη:

550 γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
200 ml ζεστό γάλα
1 πακέτο ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 αυγα
1 κγ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:
1 αυγό
300 γρ τυρί τριμμένο
80 γρ βούτυρο
Και έναν κρόκο να απλώσω

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο φρέσκο ​​γάλα, μαζί με τη ζάχαρη και 1 κ.σ αλεύρι. Σε αυτό το διάστημα χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, μετά το λάδι, το αλάτι και άλλο φρέσκο ​​γάλα. Αφού χτυπήσουμε το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι σε μια μαλακή ζύμη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το αυγό με το τυρί και σε ξεχωριστό μπολ λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη (θα χρειαστούμε για να αλειψουμε τα φύλλα).

Παίρνουμε την έτοιμη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη ανοιγοντας με τον πλάση το καθένα κυκλικά (όχι πολυ λεπτό). Αλειφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την γεμιση τυλίγουμε σε ρολό.
Τεμαχίζουμε το ρολό με ένα μαχαίρι και τοποθετουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος


Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί τον όγκο του. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜία υπέροχη κρέμα σοκολάτας με 2 υλικά
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο