Τυροψωμάκια γιαουρτιού

Συστατικά

Ζεστό γάλα (2 φλιτζάνια 500 ml)
Ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας)
Στιγμιαία μαγιά (1 και μισή κουταλιά της σούπας)
Φυτικό λάδι (1/2 φλιτζάνι 110 ml)
Γιαούρτι (2 κουταλιές της σούπας)
Ξίδι (1 κουταλιά της σούπας)
Αλεύρι (5 φλιτζάνια και μισό 780 γραμμάρια)
Αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
μπεικιν (1 κουταλάκι του γλυκού)

Την γέμιση
Τυρί φέτα (περίπου δύο φλιτζάνια)
Κίμινο (1 κουταλάκι του γλυκού)

Για επάλλειψη
Δύο κρόκοι αυγού και μια κουταλιά της σούπας γάλα
Τσίμπημα nescafe

Διακόσμηση

(Σουσάμι, κίμινο)

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, μαγια, λάδι, γιαούρτι, ξύδι,
αλεύρι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και σιγά σιγά δυναμώνουμε.
Σταματάμε ρίχνουμε το αλάτι και το μπεικιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να
πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βαζουμε την ζύμη και την λαδώνουμε από πάνω.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-40 λεπτά

Τρίβουμε με το πιρούνι την φέτα, ρίχνουμε το κίμινο και ανακατεύουμε.

Η Ζύμη πρέπει να εχει διπλασιαστεί την βγάζουμε και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Την κάνουμε ένα ρολό και την κόβουμε σε 15 κομμάτια και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη
και παίρνουμε ένα ένα το ανοίγουμε μακρόστενο 18-20 εκ. και απλώνουμε την γέμιση.


Τυλίγουμε σε κορδόνι και το διπλώνουμε σε δαχτυλίδι.

Κάνουμε το ίδιο για όλα.
Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά.

Χτυπάμε τα υλικά επάλειψης και αλείφουμε όλα τα τυροψωμάκια και πασπαλίζουμε με
σουσάμι και κίμινο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

 

Προηγούμενο άρθροΚαβουροκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός μεζές για ούζο.
Επόμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό με 2 στοιχεία Σοκολάτα-Μπισκότο