Κέικ Βρώμης

Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε άλλη μια συνταγή «αδυνατίσματος» για ένα κέικ που μπορούμε να φάμε χωρίς να μας απασχολούν οι θερμίδες και τα νούμερα στη ζυγαριά,
αρκεί φυσικά να μην το φάτε όλο μαζί.

Χρειάζεστε λοιπόν τα ακόλουθα προϊόντα:

4 αυγά
220 γρ γιαούρτι + 1 κουτ. σόδα
160 γρ τυρί λευκό ή φετα light
85 γρ κίτρινο τυρί με λιγα λιπαρα
150 γραμμάρια πίτουρο βρώμης
50 γρ αλεύρι
30 γρ λιωμένο βούτυρο
Λιναρόσπορος 6 γρ
1 κουτ. βούτυρο
Μια πρέζα βασιλικό αποξηρμενο και μια πρέζα ρίγανη
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη σόδα στο γιαούρτι και το αφήνουμε να φουσκώσει. Ανακατεύουμε το πίτουρο βρώμης με το αλεύρι και το αλάτι. Τρίβουμε το τυρί και το κίτρινο τυρί αφήνοντας λίγο κίτρινο τυρί να πασπαλίσουμε στο τελος, αλλά όχι απαραίτητα. Αν έχετε μύλο, τρίψτε τον λιναρόσπορο για πληρέστερη απορρόφηση.
Για τα αυγά δεν χρειάζεται να βγάλετε το μίξερ, τα χτυπάτε με το χέρι, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε ξανά. Προσθέστε το μισό από το αλεύρι με το πίτουρο, μετά προσθέστε το κίτρινο τυρί και το τυρί και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας μετά από κάθε προϊόν. Τέλος προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και το λιωμένο βούτυρο.

Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κ.σ. νερό. Καρυκεύστε με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά … θυμάρι, ρίγανη, τριγωνόφυλλο και πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί που εμεινε.

Αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Δεν γινετε πολύ μείγμα, οπότε παρτε μια μικρη φορμα.
Όταν κρυώσει ελαφρώς, κόψτε σε 4 ή 6 κομμάτια, είναι πολύ νόστιμο και ισορροπημένο πρωινό.
Μην το καταναλώνετε με κομπόστα ή μαρμελάδα, γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία μεταξύ πρωτεΐνης και υδατανθράκων και αυτό είναι που κάνει το κέικ να «αδυνατίζει».

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜουσταλευριά με νισεστέ
Επόμενο άρθροΠιτάρια με κρεμμυδάκι και αυγό…με ένα μυστικό για την ζύμη