Μακαρόνια με Κιμά Φούρνου

Υλικά

> Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι
> Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
> Για τα Ζυμαρικά
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Οδηγίες

H Σάλτσα Μπολονέζ
Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας κάθε σβόλο που δημιουργείται, ετσι ώστε να γίνει ο κιμάς «σπυρωτός» και το σωτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη κάνουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και πάλι κιμά.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών πασπαλίζουμε με την γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι με τηγανίτες πατάτες και σάλτσα
Επόμενο άρθροΤα απίθανα Κολάτσκι της Ραλλούς…με ανθότυρο