Εκλέρ με κρέμα βανίλιας ή πορτοκαλιού

Υλικά

για το Εκλερ

250 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
130 ml λάδι
250 g αλεύρι
4 αυγά

Κρέμα Πορτοκάλι
35 g κορν φλαουρ
350 ml χυμό πορτοκαλιού
250 ml κρέμα γάλακτος

Κρεμα Βανίλιας
50g ζάχαρης
30g κορν φλαουρ
1 κρόκο αυγού
300 ml γάλακτος
250 ml κρεμα γάλακτος

100 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
50 γραμμάρια λιωμένης κρέμας βανίλιας λευκής σοκολάτας
100 γραμμάρια λιωμένη λευκή σοκολάτα
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι

Εκτέλεση

Για τα εκλερ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, αλατι λάδι και ανακατευουμε πάνω σε μέτρια φωτιά
Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε το αλεύρι και ανακατευουμε να κατι σαν ζύμη
Αφου κρυώσει, προσθέτουμε τα 4 αυγά ένα προς ένα και ανακατευουμε. Αυτό κάνει 20 μεσαίες εκλέρ

Βάζουμε το μείγμα σε μια σακουλα ζαχαροπλαστικής με στομιο και φτιαχνουμε τα εκλερ 6-7 εκ εκλέρ μηκος πανω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτο ψησίματος(βγάζει περιπου 20 εκλερ)
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά (ο φούρνος δεν ανοίγει καθόλου)

Κρέμα πορτοκαλιού:
Διαλύουμε 35 g κορν φλαορ σε 100 ml χυμό πορτοκαλιού το μείγμα προστίθεται σε 250 ml
χυμού πορτοκαλιού που έχουμε μεσα σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτια και ανακατευουμε για να πήξει η κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 250 ml κρέμας γάλακτος να γίνει σαντιγί και στην συνέχεια χτυπάμε μέσα στην σαντιγί την κρέμα πορτοκάλι να ενσωματωθεί πλήρως και προσθέτουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού

Κρέμα βανίλιας:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ζάχαρη βανίλιας τα 50 γραμμάρια ζάχαρης, 30 g κορν φλαουρ
τον 1 κρόκος αυγού και ανακατευουμε και προσθέτουμε σιγα σιγα τα 300 mlγάλα και ανακατεουμε πάνω στην φωτιά να πηξει η κρέμα

Χτυπάμε 250 ml υγρής κρέμας γάλακτος να γίνει σαντιγί και μετα προσθετουμε την σαντιγί
σιγα σιγα μέσα στην κρέμα και χτυπάμε να ενσωματωθούν.

Ανακατεύουμε 100 γραμμάρια λιωμένης σοκολάτας γάλακτος + 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Κόβουμε τα εκλερ στην μέση και τα βουταμε στην σοκολάτα να καλυφθούν από πάνω.


και τα διακοσμουμε απο πάνω με 50 γραμμάρια λιωμένης λευκής σοκολάτας
Γεμίζουμε με κρεμα βανίλιας και τα σκεπάζουμε

Κόβουμε τα υπόλοιπα εκλερ στην μέση και τα βουταμε στην λευκή σοκολάτα να καλυφθούν από πάνω. Γεμίζουμε με κρέμα πορτοκάλι και τα καλύπτουμε.

Καλη Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια Φρικάσε Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΤα πιο νόστιμα και εύκολα σνακ τυριού…για το γραφείο, το σχολείο , εκδρομές