Εκμέκ με 2 στρώσεις κρέμας

 

Συστατικά
190 γραμμάρια φρυγανιες (10-12)
200 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
Για το σιρόπι:
550 γραμμάρια ζάχαρης + 85 gr
750 γραμμάρια νερό
Για την κρέμα σοκολάτας:
1200 γραμμάρια φρέσκο ​​γάλα
360 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια φρέσκο ​​γάλα
10 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
5 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

Για την Κρέμα Βανίλιας 
1200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Σε ένα ταψάκι 30 x 40 εκ, βάλτε τις φρυγανιές για να καλύψετε το κάτω μέρος του ταψιού.
Κόψτε τις φρυγανιές και γεμίστε τα κενά, αν χρειαστεί.

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε το να βράσει σε υψηλή φωτιά. Μπορείτε να ανακατεύετε χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι μέχρι το σημείο που το σιρόπι αρχίζει να βράζει. Όταν αρχίζει να βράζει σταματήστε το ανακάτωμα καθώς το σιρόπι μπορεί να κρυσταλλωθεί. Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι σε όλη τα φρυγανιά. Αφήστε στην άκρη μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα.
Για την κρέμα σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα 1200 γραμμάρια γάλα μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνετε σε μέση υψηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί τα 200 γραμμάρια γάλακτος, με το κορν φλαουρ και το κακάο.
Μόλις το γάλα αρχίσει να καίει (μην αφήνετε να βγάζει φυσαλίδες), ρίχνετε το μίγμα του κακάου με το κορν φλαουρ, ενώ χτυπάτε συνεχώς. Ανακατέψτε έως ότου αρχίσει να πήζει. Αυτό θα διαρκέσει μερικά λεπτά.
Μόλις η κρέμα πήξει, απλώστε πάνω τις φρυγανιές (μόλις κρυώσει).
Πασπαλίστε τα μισά καρύδια πάνω από την κρέμα σοκολάτας και αφήστε το να κρυώσει.

Για την Κρέμα Βανίλιας
Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ σας, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
Με το εξάρτημα χτυπήματος, χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα έως ότου η κρέμα μοιάζει σαν να αρχίζει να πήζει.
Στη συνέχεια, αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη σε μικρές ποσότητες κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μόλις αρχίσει να σχηματίζονται σταθερές κορυφές στην κρέμα και μπορείτε να δείτε την κρέμα να πήζει, σταματήστε να χτυπάτε.
Απλώστε τη κρέμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα καρύδια και βάλτε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχτα.
Κόψτε σε 20 τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί…είναι όνειρο
Επόμενο άρθροΛαδοκούλουρα