Συνέχεια….

11. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα στο κατσαρολάκι. Προσθέστε και τη διπλή (φρέσκια) κρέμα.
12. Κρατάμε τη φωτιά πολύ χαμηλή για να μην καεί το γάλα στον πάτο του τηγανιού. Ανακατεύετε τακτικά.
13. Αμέσως και πριν αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα, ρίχνουμε απαλά το μείγμα των αυγών στο ζεστό γάλα.

14. Μείνετε πάνω από το μάτι της κουζίνας και ανακατεύετε συνεχώς.
15. Αφήνουμε σιγά σιγά την κρέμα να πάρει μια βράση και να δέσει, ανακατεύοντας συνέχεια!!
16. Όταν αρχίσει να βράζει η κρέμα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Κλείσε τη φωτιά!
17. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10’.
18. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ομοιόμορφα πάνω από τη βάση τσουρέκι.
19. Σε αυτό το σημείο σκεπάζουμε το Εκμέκ Τσουρέκι κολλώντας την πλαστική μεμβράνη στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.
20. Βάζουμε το ταψί Pyrex στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες!

Δ. Ολοκληρώστε γαρνίροντας:
21. Βγάλτε το Pyrex έξω από το ψυγείο και αφαιρέστε την πλαστική του μεμβράνη. Πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε τη σαντιγί.
Απλώνουμε τη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
22. Πασπαλίζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και προαιρετικά λίγη τριμμένη κανέλα! Το πανέμορφο Εκμέκ Τσουρέκι είναι τώρα έτοιμη!
23. Επιστρέψτε το Εκμέκ Τσουρέκι στο ψυγείο (ξανασκεπασμένο) και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.

Ε. Προτάσεις σερβιρίσματος:
24. Το Εκμεκ Τσουράκι είναι ένα υπέροχο, εκπληκτικό γλυκό. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, θα μπορούσατε να κόψετε το Εκμέκ Τσουρέκι
σε τετράγωνα και να τα τοποθετήσετε σε μια ωραία πιατέλα. Σερβίρεται κρύο, αμέσως από το ψυγείο!

Εκμεκ Τσουρέκι

Απολαύστε το παραμυθένιο Εκμέκ Τσουρέκι μου!

 

1
2
Προηγούμενο άρθροΡιγκατόνι με κεφτέδες σε κρεμώδης σάλτσα…
Επόμενο άρθροΑυθεντικό παγωτό τσουρέκι από τα τσουρέκια που περίσσεψαν το Πάσχα