Γαριδομακαρονάδα

Μερίδες: 2

Υλικά:

220 gr μακαρόνια
1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, για γεύση
μαύρο πιπέρι, για γεύση
νιφάδες καυτερής πιπεριάς, για γεύση

Οδηγίες

Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε αλάτι και λάδι στο νερό.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σβήνετε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι όταν είναι περίπου 75 % μαγειρεμένες.

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το κόκκινο κρασι.
Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τις νιφάδες τσίλι. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τις γαρίδες ψημένες.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σβήστε τη φωτιά και μεταφέρετε τα μακαρόνια με γαρίδες σκόρδου σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο Σπετζοφάι της Mari
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με βασιλικό και πέστο…το πιο εύκολο γκουρμέ κοτόπουλο