Μοσχάρι με μακαρόνια σε καλαμελωμένη σάλτσα

Υλικά

• 2,5 έως 3 κιλά κόκκινα κρεμμύδια
• 2 καρότα
• 2 κοτσάνια σέλινο
• 1,5 κιλό μοσχάρι
Αλεύρι
• Θυμάρι
• Ελαιόλαδο
• 3 ή 4 μικρές ντομάτες (αλλιώς ντοματίνια )
• Κρασί (λευκό ή κόκκινο)
• Ζωμός κρέατος (μοσχάρι ή κοτόπουλο)
• Αλάτι
• 700 γρ. ζυμαρικά,
• Φρεσκοτριμμένο τυρί Parmigiano
• Λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και το σέλινο σε μικρά κυβάκια.
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους (5 εκ.) και τους αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ροδίζουμε τα καρότα, το σέλινο, μερικές ροδέλες από το κρεμμύδι και το θυμάρι σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το κρέας και ροδίστε από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κρέας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέστε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, περιχύστε με ελαιόλαδο και μαγειρέψτε, σκεπασμένο, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί.
Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τις θρυμματίζουμε.
Προσθέστε λίγο κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέστε αρκετό ζωμό για να σκεπάσει το κρέας και αλατοπιπερώστε ελαφρά.
Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια σκεπάστε και μαγειρέψτε για 4 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νερό (ή ζωμό) για να μην στεγνώσει το κρέας και να μην κολλήσει η σάλτσα στο τηγάνι.

Μετά το μαγείρεμα, η σάλτσα πρέπει να έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, τα κρεμμύδια καραμελωμένα και το κρέας καλά γλασαρισμένο.
Εάν το πιάτο περιέχει πάρα πολλά υγρά, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το να μειωθεί μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό και να σιροπιάσει σε συνοχή.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σκεπασμένο. Ξαναζεσταίνετε πριν το σερβίρετε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά όταν είναι ακόμα πολύ al dente, κρατώντας στην άκρη μια κουτάλα από το νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Ρίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα και το κρατημένο νερό ζυμαρικών.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1 έως 2 λεπτά, μαζί με λίγη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://eatalianrecipes.com/

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρύδας με κρέμα
Επόμενο άρθροΗ πιο αγαπημένες μας σπιτικές πιτούλες στο τηγάνι…για πολλές βουτιές