Ελαιόλαδο Βασιλικού

Ελαιόλαδο Βασιλικού 😉

Ελαιόλαδο με γεμάτη φρέσκια γεύση βασιλικού. Τέλειο σε μπρουσκέτα με ντομάτα, σαλάτες, μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας ή για να καρυκεύετε λαχανικά και διάφορα πιάτα ζυμαρικών

Υλικά

Φρέσκος βασιλικός 100 γρ
Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml
Αλάτι για γεύση
Σκόρδο για γεύση (χρησιμοποίησα μόνο ένα μικρό κομμάτι)

Διαδικασία:

Αποστειρώστε ένα γυάλινο μπουκάλι σε βραστό νερό (προσοχή στη χωρητικότητα), αφήστε το να στεγνώσει καλά.
Θα το χρησιμοποιήσουμε για να εμφιαλώσουμε το βασιλικό
Πλύνετε τον βασιλικό
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι. Βράστε τον βασιλικό για περίπου 2 λεπτά
Βάλτε τον βασιλικό σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο για 1-2 λεπτά και μετά στεγνώστε τον καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε τον βασιλικό με λάδι, σκόρδο και λίγο αλάτι (3-4 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα)
Φιλτραρε με σιτα (όσο πιο στενή είναι η σιτα, τόσο πιο καθαρό και έντονο θα είναι το χρώμα του λαδιού)

Αποθήκευση:
Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό συντηρητικό και επειδή δεν υπάρχουν υπολείμματα από “ωμά” μέρη, αλλά μόνο υπολείμματα από προηγουμένως βρασμένο βασιλικό, μπορείτε να το διατηρήσετε έως και 2-3 μήνες (όπως προτείνουν οι μεγάλοι παραγωγοί αυτού του είδους των λαδιών).
Αλλά επειδή είναι όλο σπιτικό γι’ αυτό προτείνω να το διατηρήσετε για 5-6 εβδομάδες το πολύ.

ΠΗΓΗ: Vito Cerullo

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα πικάντικη