Ελαφρά σιροπιασμένο γλυκό με Κολοκύθα

Υλικά

Αλεύρι 1 φλ
Σιμιγδάλι 1/2 φλ
Μπέικιν πάουντερ 1
Αυγά 2
Ζάχαρη 1 φλ
Κολοκύθα κίτρινη σε κομμάτια κομμένη 1 φλ
Σιρόπι καραμέλας 1/2 φλ
Λάδι 1/3 φλ

Για σιρόπι
κομπόστα ροδάκινο 2 φλ

Για σιρόπι καραμέλας
Ζάχαρη, καστανή, ίσως λευκή 3 κ.σ
Νερό 1/2 φλ
Μαλακό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού 1 κγ

Παρασκευή

Η κολοκύθα είναι απίστευτα χρήσιμη και πολύ νόστιμη με όλους τους τρόπους. Το ετοιμάζω συχνά, ειδικά τον φθινόπωρο.
Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά νόστιμο.

Πρώτα έφτιαξα ένα σιρόπι καραμέλας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καραμελώνω την καστανή ζάχαρη. Τραβάω από τη φωτιά και περίμενα λίγο, δύο-τρία λεπτά, έριξα χλιαρό νερό για να μην πιτσιλίσει και το
ξαναέβαλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η καραμέλα. Ανακατεύω συνεχώς.

Μετά ξεκίνησα με τη ζύμη.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το λάδι και μετά το σιρόπι που έχει κρυώσει. Έπειτα έρχεται το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε όλα καλά με ένα σύρμα.
Άλειψα με βούτυρο ένα ταψί κατάλληλου μεγέθους και έριξα τη ζύμη, έβαλα από πάνω κομμάτια κολοκύθας και έψησα σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει.
Περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλιφίδα.
Έριξα την κομπόστα πάνω από το έτοιμο ζεστό κέικ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΑφράτο γευστικό κέικ με βελούδινη κρέμα!!!
Επόμενο άρθροΑφράτο γευστικό πολύ ωραίο Κέικ Πορτοκαλιού στο ταψί