Tηγανίτες Kολοκύθας

Ελαφρές τηγανίτες κολοκύθας πολύ καλές! Όταν η κολοκύθα είναι γλυκιά τις τρώω όλες!
Δύσκολο να αντισταθείς

Υλικά για περίπου 20 τηγανίτες

500 γραμμάρια κολοκύθας κομμένα και καθαρισμένα
3 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι 0
35 γρ γλυκαντικό στέβια (ή 80 γρ ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
8 γρ μπέικιν πάουντερ
1 κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Μέθοδος

Κόψτε την κολοκύθα, αφαιρέστε τους σπόρους και τη φλούδα και κόψτε την σε κύβους για να διευκολύνετε το μαγείρεμα.
Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό για να καλύψει την κολοκύθα Το βάζουμε στη φωτιά με ένα καπάκι και το αφήνουμε να βρασει για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με την κολοκύθα) μέχρι να μαλακώσει
Τώρα το στραγγίζετε καλά με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε τρυπητό για να κρυώσει. Αν δείτε ότι η κολοκύθα έχει ακόμα πολύ νερό, μπορείτε να τη στειψετε για να αφαιρέσετε όλο το περίσσιο νερό

Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο όπου θα προετοιμάσετε το μείγμα για τις τηγανίτες, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πολτοποιήστε την κολοκύθα μέχρι να έχει τη συνοχή ενός πουρέ Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι
όταν έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το γλυκαντικό (ή τη ζάχαρη) και χτυπήστε ξανά Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας
Τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, λίγο κάθε φορά και το μπέικιν πάουντερ
Η ποσότητα αλευριού είναι κατά προσέγγιση καθώς θα εξαρτηθεί από την ποσότητα νερού στην κολοκύθα.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ παχιά.
Όταν ενσωματωθούν όλα τα συστατικά, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
Βάλτε το τηγάνι, μέτρια φωτιά, λάδι και ρίχνουμε το μείγμα, όπως ακριβώς κάνουμε με τις τηγανίτες, λίγο κάθε φορά.
Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές τρύπες στο κέντρο, θα είναι καιρός να τις γυρίσετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Περιμένετε να ψηθεί η άλλη πλευρά και τοποθετήστε την σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάστε τις υπόλοιπες τηγανίτες μέχρι να τελειώσετε τα υλικά.

Πριν το σερβίρετε μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα  μήλου
Επόμενο άρθροΓλυκο καρύδα η αλλιώς Ραβανί με ινδοκαρυδο!