Κέικ βανίλια-σοκολάτα

Υλικά

4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
150 γρ ζάχαρη
200 ml κρέμα γαλακτος
150 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
200 γρ αλεύρι
12 γρ.Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας φυσικό κακάο
40 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάω καλά τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, τη φλούδα λεμονιού και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.Χώρισα 8 κουταλιές της σούπας και ανακάτεψα με το κακάο.Βάζω το μείγμα λευκού και κακάο εναλάξα σε φόρμα κέικ σοκολάτας και ανακάτεψα με ξυλακι απο σουβλάκι.

Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Valentina Dzhambazova

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά στο πήλινο
Επόμενο άρθροΦωλίτσες κιμά με μοτσαρέλα και πιπεριά…θα γλύφετε τα δαχτυλά σας