Ελληνική Παραδοσιακή ΦΑΣΟΛΑΔΑ !!

Είναι μια κρύα μέρα έτσι ένα πιάτο με σούπα φασολιών θα ήταν υπέροχο να προσθέσετε στο μενού σας !!

Συστατικά για 4-6 μερίδες
*****************************

500g λευκά φασόλια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι 2-3 καρότα
2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1-2 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά)
1 κουτάλι πουρέ ντομάτας
1 κουτι ντομάτες κονκασε
1-2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

*************************
1-Βάλτε τα φασόλια σε κρύο νερό για 5-6 ώρες για να μαλακώσουν ή για μια νύχτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.
Προσθέστε κρύο νερό και αφήστε τα να βράσουν.
Πετάξτε το πρώτο νερό και προσθέτουμε ζεστό νερό να τα καλύψετ.
2-Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά. Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μισό
ελαιόλαδο. Προσθέστε τα λαχανικά ψιλοκομμένα σύμφωνα με τη συνταγή, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το πελτε ντομάτας και κονκασε και πιπεριές τσίλι (προαιρετικά). Στη συνέχεια ρίχνουμε όλη τη σάλτσα στην
κατσαρόλα πάνω από τα φασόλια.
3-Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει τρυφερά / πήξουν και κρεμώδες !!. Πριν αφαιρέσετε από τη φωτιά,
προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήστε 5 λεπτά ακόμη να σιγοβράσουν
και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.
Η Φασολάδα είναι έτοιμη !!
Απολαύστε 🙂 Είναι πολύ καλό να έχετε μαζί στο τραπέζι μερικές ελιές / κρεμμύδι / Φέτα !!
Φυσικά και κάποιο φρέσκο ψωμί σκόρδου είναι υπέροχο επίσης !!

Ευχαριστώ 😊
Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη
Ακολουθήστε στο Facebook
Ελληνικό στυλ φαγητό από τη Μαρί
Ακολουθήστε και μοιραστείτε το @ mari_glasgow
Εγγραφείτε και υποστηρίξτε το νέο κανάλι μου στο YouTube 👇 👇👇👇

Προηγούμενο άρθροΠορτοκάλι γλυκό κουταλιού με την ψίχα !!!
Επόμενο άρθροEξαιρετικά νόστιμα muffins με σοκολάτα μπανάνα και αλεύρι βρώμης