Βραστό Μοσχάρι με Πατατες

Συστατικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1.2-1.5 κιλά μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1 φύλλο δάφνης
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρού θυμαριού 3-4 φρέσκα κλαδάκια
Αλάτι και πιπέρι
2 πατάτες σε κύβους
1 γλυκοπατάτα σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1/2 -1 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς προαιρετικά

Οδηγίες

Σε μέτρια υψηλή φωτιά, θερμαίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα.
Προσθέστε φέτες κρεμμυδιού και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε περιστασιακά για περίπου 10 λεπτά.
Ενώ τα κρεμμύδια μαγειρεύουν, κόψτε το μοσχάρι σε κύβους.
Αφαιρέστε τα μαγειρεμένα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Θερμάνετε για ένα λεπτό.
Προσθέστε κομματάκια μοσχαριού και τσιγαρίστε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι πάνω από τα κομμάτια του τσιγαρισμένου κρέατος και ρίχνουμε μέχρι να καλυφθεί καλά (στην κατσαρόλα). Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. (Το χρώμα του φαγητού θα εξαρτηθεί από το πόσο χρόνο θα τσιγαρίζετε το αλεύρι με το μοσχάρι)
Προσθέστε το λευκό κρασί ενώ ξύστε το κάτω μέρος του δοχείου.
Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου ή νερό, φύλλο δάφνης, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεμένα κρεμμύδια.
Καλύψτε ελαφρά και σιγοβράστε απαλά για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε κύβους πατάτας και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Προσθέστε γλυκοπατάτα και καρότα σε φέτες και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: shelovesbiscotti.com

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Γλυκό Καρύδας
Επόμενο άρθρο“Τσιπόπιτα” μια φανατστική Κυπριακή πίτα