Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπαικινγ παουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
3/4 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
3/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι 22 εκ περίπου. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπαικινγ παουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και βάλτε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τα 3/4 φλιτζανιών ζάχαρη μέχρι να πάρει μια υφή μαλακή κρέμας. Ρίξτε και χτυπήστε τα αυγά ένα κάθε φορά. Ρίξτε και χτυπήστε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά τέλος ανακατέψτε τα καρύδια.
Ρίχνουμε όλο μείγμα στο ταψάκι μας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε σε σχήμα διαμαντιού. Ρίξτε σιρόπι μελιού πάνω από το κέικ.
Για το σιρόπι μελιού:

Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε το μέλι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και νερό. Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, βράστε για άλλα 2 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο και υγιεινό επιδόρπιο
Επόμενο άρθροΈνα εύκολο κέικ που θα το φτιάξετε τώρα…