Εντυπωσιακό κέικ ζέβρα!!!

Υλικά:

250 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
2 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη 
4 αυγά (5 αν είναι μικρά)
2 βανίλιες
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 1/4 φλιτζ.τσαγιού γάλα η χυμό πορτοκαλιού
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο.

Εκτέλεση:

1)Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
3)Προσθέτουμε τις βανίλιες.
4)Και εναλλάξ το γάλα (ή το χυμό)
5)Με το αλεύρι.
6)Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε.
7)Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
8) Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέτριο η πυρέξ στρογγυλό και ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της βανίλιας,πάνω από αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα με το κακάο.

Χρησιμοποιούμε διαφορετικό κουτάλι σε κάθε μείγμα.
9) Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν.Δεν κουνάμε το ταψί μας,αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς βάζουμε κουταλιά κουταλιά.
10) Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
11)Αφού ψηθεί βγάζουμε,και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό και νόστιμο Ρωσικό Κέικ
Επόμενο άρθροΜπριζόλες χοιρινές με πατάτες στη γάστρα…