Αφράτες πίτες Ροδόπης!

Ένας στενός φίλος μου από ένα όμορφο χωριό της Ροδόπης μοιράστηκε πρόσφατα μαζί μου τη συνταγή για πίτες Ροδόπης  που βρήκε από παλιά σημειωματάρια. Συνήθως παρασκευάζονται σε ένα ταψί, αλλά επειδή δεν έχω διαθέσιμο, χρησιμοποιώ τηγάνι. Η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και με λίγα συστατικά. Σύμφωνα με την αρχική συνταγή, δεν προστίθεται τυρί, αλλά χρησιμοποιείται λάδι αντί για βούτυρο. Σας αφήνω την επιλογή των προϊόντων σε σας.

Υλικά

400 γρ. κεφιρ
3 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
βούτυρο (περίπου 40 g)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι. Προσθέστε το κεφίρ και τη σόδα. Χτυπάμε. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει.
2. Θερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο και αφού λιώσει, ρίχνουμε στο κέντρο του λίπους μια κουτάλα του μείγματος για τις πίτες. Μην απλώνετε, όπως γίνεται με τηγανίτες, αλλά ισοπεδώστε ελαφρά μόνο την κορυφή.

Ψήστε καλά και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια προσθέστε ξανά λάδι και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Μετά τη χρήση του μισού μείγματος, τρίψτε και τυρί για το υπόλοιπο και ψήνω ξανά.

Απολαύστε τες!

Προηγούμενο άρθροΣούπερ ζουμερό ρολό κιμά…μια ιδέα για τα Πασχαλινά αυγά
Επόμενο άρθροΤα πιο αφράτα και λαχταριστά pancakes με Nutella