Μπιφτέκια γεμιστά με μανιτάρια και τυρί

Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα συνηθισμένα μπιφτεκια.
Φαίνεται πρωτότυπο και ασυνήθιστο, γίνεται εύκολα και απλά. Η γέμιση μανιταριών λαμβάνεται με μια λεπτή κρεμώδη γεύση και ένα περιτύλιγμα με μπεικον
που επιτρέπει να κρατήσετε όλους τους χυμούς μέσα.
Εξαιρετική εναλλακτική για τα μπιφτέκια

✅ Υλικά:

Μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2κ.σ ξύδι
1κ.σ ρίγανη
αλάτι. πιπέρι

Μπέικον 200 γρ.

Για την γεμιση
μανιτάρια 300 γρ.
κρεμμυδια 2
κρέμα γάλακτος 2-3 κ.σ
αλάτι πιπέρι

σκληρό τυρί κίτρινο τριμμένο 240 γρ.

✅ Πως θα τα φτιάξω:

Ετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε. Κόβουμε το μπέικον σε όσο το δυνατόν λεπτές φέτες.
Ψιλοκόβουμε τα μανιταρια και τα τηγανίζουμε με ψιλοκομμένα τέταρτα δαχτυλίδια κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε.

Για τα μπιφτέκια
Βάλε το ψωμί να μουλιάζει σε νερό. Στο μεταξύ, βάλε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και τρίψε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ντομάτες- το κρεμμύδι
μπορείς να το βάλεις και ψιλοκομμένο αν το προτιμάς. Θέλεις τα ζουμιά που θα βγάλουν για να μην σου βγει πολύ σφιχτός ο κιμάς. Έπειτα, αφού μαλακώσει
και το ψωμί, στράγγιξε το καλά και ρίξτο και αυτό στον κιμά. Ανακάτεψε καλά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ξύδι, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζύμωσε καλά τον κιμά σου και άμα δεις ότι είναι σφιχτός, ράντισε λίγο
νεράκι από πάνω. Ανακάτεψε μέχρι όλα τα υλικά να έχουν πάει παντού. Άσε για 15 λεπτά τον κιμά σου να ξεκουραστεί.

Φτιάξτε τα μπιφτεκια και κάντε μια λακουβα στο κέντρο.
Στρώνουμε τη γέμιση των μανιταριών. Στρώστα σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια, βγάλτε σε ένα φύλλο ψησίματος, τυλίξτε κάθε ένα με στρώσεις μπέικον, πασπαλίστε με τυρί.
Επιστρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Το πιάτο είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!❤️

Η Συνταγή είναι της Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΤα κυμαδοπιτάκια με μπέικον…της μαμάς
Επόμενο άρθροΛαχανικά με κολοκυθάκια και πατάτες