Yλικα
1 μετριο λαχανο
250 gr κιμα αναμικτο (χοιρινο-μοσχαρι)
1/2 πακετο ρυζι bonet
3 κρεμμυδακια φρεσκα
1/2 ματσακι ανιθο
1 κυβο βοδινου
αλατοπιπερο
λαδακι
1 αυγο
χυμο απο 1 λεμονι
1 κσ νισεστε

Εκτέλεση

Πλενουμε το λαχανο,κοβουμε το χοντρο κοτσανι αρκετα βαθια,για να βρασουν και τα μεσα φυλλα, και το βαζουμε ολοκληρο σε μια μεγαλη κατσαρολα με ζεστο νερο. Το βραζουμε περιπου 20 λεπτα με κλειστο καπακι.
Το βγαζουμε απο την κατσαρολα και το αφηνουμε να κρυωσει. Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε λαδακι και ψιλοκομμενα τα κρεμμυδακια.
Τα τσιγαριζουμε λιγο και προσθετουμε τον κιμα. Μολις ο κιμας αλλαξει χρωμα,ριχνουμε και το ρυζι να τσιγαριστει λιγο για να μεινει σπυρωτο. Προσθετουμε τον ανιθο, αλατοπιπερο, και μια κουπα νερο. Το αφηνουμε σε σιγανη φωτια να πιει το νερο του.
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει. Μεχρι να κρυωσει η γεμιση βγαζουμε τα φυλλα απο το λαχανο και κοβουμε το χοντο μερος για να μπορουμε να τα τυλιξουμε πιο ευκολα.
Περνουμε τα φυλλα ενα ενα και βαζουμε στη μεση 1 κγ γεμιση, και το τυλιγουμε σφιχτα, για
να μη μας ανοιξουν. Τα τοποθετουμε σε μια κατσαρολα που εχουμε στρωσει στον πατο λαχανοφυλλα.
Μολις μας τελειωσουν τα φυλλα και η γεμιση, ριχνουμε λαδακι αλατοπιπερο και ζεστο νερακι, που εχουμε διαλυσει τον κυβο, μεχρι να σκεπαστουν. Βαζουμε απο πανω ενα πιατο και ενα βαριδι, για να μη μας ανοιξουν, εγω εχω ενα βοσταλο απο την θαλασσα.Τα ψηνουμε σε χαμηλη φωτια, γιατι αρπαζουν ευκολα, περιπου 1/2 ωρα. Μολις τα σβησουμε αφαιρουμε το ζουμι που εχει μεινει στην κατσαρολα, για να φτιαξουμε το αυγολεμονο. Αν ειναι λιγο το ζουμι προσθετουμε λιγο νερακι και λιγο λαδακι. Βαζουμε να βρασει το ζουμακι και χαμηλωνουμε την φωτια.
Στο μουλτι χτυπαμε το αυγο με το λεμονι και το νισεστε. Προσθετουμε λιγο ζουμακι στο μουλτι και ξαναχτυπαμε.Ριχνουμε το αυγολεμονο στο ζουμακι και ανατευουμε καλα. Μολις αρχιζει να δενει το αυγολεμονο το ριχνουμε στην κατσαρολα με τους ντολμαδες μας και κουναμε να παει παντου… Σερβιρουμε και καλη ορεξη..!!!

Photo

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μόνες σας φυσικό καθαριστικό προσώπου…Με δύο μόνο υλικά! 
Επόμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων με λάδι !!!