Εορταστικό ρολό 2 είδη κρέατος

Υλικά:

Πιπερι στρογγυλό σε κόκκους 1,5 κουταλάκια του γλυκού
Φύλλο δάφνης τριμμένο 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 1 κεφάλι
Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού
Δενδρολίβανο 1 κλαδάκι
Χοιρινη ωμοπλάτη 1.300 κιλά
Μηροί κοτόπουλου 6 τεμ
Τυρί κίτρινο σκληρό 100 γρ σε κύβους κομμένο

Εκτέλεση

Γεια σε όλους ετοιμάζουμε ένα εορταστικό ρολό κρέατος
Ας ξεκινήσουμε με τα μπαχαρικά, θα χρησιμοποιήσω χοντρό πιπέρι, θα προσθέσω μισό κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα μικρά φύλλα δάφνης, ρίχνω 2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, το σκόρδο λιωμένο και περίπου 20 ml φυτικού λαδιου και ανακατευω τα πάντα και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά με ένα γουδοχέρι να γίνουν μία παστα

Απλώνω το κρέας και το σκεπάζω με μία μεμβράνη και χτυπάω με ένα βαρύ σίδερο, να απλώσει το κρέας όπως στην φωτό. (κρατήστε ένα κομμάτι κρέας στην ακρη μικρό)


Κόβουμε κομμάτια που εξέχουν και τα συμπληρώνουμε αλλου για να κάνουμε ένα παραληλόγραμο όσο μπορουμε.


Αλείφουμε με την πάστα μπαχαρικών και την τριβουμε με το χερι πάνω στο κρέας το διπλώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε τους μηρούς των κοτόπουλων βγάζουμε το δέρμα τα ανοίγουμε τα σκεπάζουμε με πλαστικό και τα χτυπάμε να γίνουν λεπτά και αλείφουμε με την πάστα μπαχαρικών.

Παιρνουμε ένα κομμάτι κρεας (που είχαμε κρατήσει) το κοβουμε σε κομματάκια και μαζι με το τυρί τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ της πάστα μαπαχαρικών και αλάτι και ανακατευουμε.

Τώρα απλώνουμε πάλι στο παγκο μας την χοιρινη ωμοπλάτη αφού όμως έχουμε αλατίσει τον πάγκο, και απο πάνω απο το χοιρινο απλώνου τα κομμάτια του κοτόπουλου


και απο πάνω στην μία άκρη. το μειγμα τυριου και κρεατος και αρχιζουμε να τυλίγουμε.

 


Μετα το βάζουμε σε μία μεμβράνη και το τυλίγουμε να μαριναριστεί από 2 ώρες έως μία ημέρα στο ψυγείο (εάν θέλουμε μπορουμε να δέσουμε με σχοινί για φουρνο).


Λιπαίνω ένα τηγάνι με λάδι να κάψει και το περνάω λίγο απο το τηγάνι να τσιγαριστεί απ έξω.

Μετα λαδώνω ένα ταψί και το βάζω και αλείφω με λαδορίγανη το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο


και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το ψήνω 1: 30 ώρα περίπου και το βάζω και στο γκριλ να πάρει χρώμα

Καλή Επιτυχία θα σας ενθουσιάσει

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο…βγήκε τέλεια
Επόμενο άρθροΡολό Σοκολάτας με Κρέμα Γάλακτος