Αυτή η συνταγή είναι απολύτως υπέροχη !!!  Φανταστική η σάλτσα για για πουρέ πατάτας.

Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :

1/4 φλιτζάνι αλεύρι
450γρ συκωτιού μοσχαρίσιο
1/4 – 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
λάδι, για γεύση
1 -2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή νερό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μία σακούλα.
Κόψτε το συκώτι σε λωρίδες και ανακινήστε μέσα στην σακούλα με τα καρυκεύματα για να καλυφθεί.
Αφήστε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και μια δόση λάδι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Μεταφέρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε το τηγάνι πάλι στην φωτιά, προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λίγο λάδι.
Προσθέστε το συκώτι και τηγανίστε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το εσωτερικό κρέας πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ.
Επιστρέψτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι να ζεσταθούν.
Αφαιρέστε το συκώτι και τα κρεμμύδια από το τηγάνι σε πιάτο.
Χρησιμοποιήστε το ζωμό και το κρασί για να ντεγλασάρετε το τηγάνι και να μειώσετε το υγρό έως ότου έχετε μια παχιά σάλτσα.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από το συκώτι και τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: happycoking.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με μπισκότα OREO
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα – φτιαγμένη με κανταΐφι