Συνταγή με κουνουπίδι και πατάτα

Αυτή την συνταγή κουνουπιδιού θα την λατρέψουν όλοι. Αν θέλετε μια πολύ επιτυχημένη συνταγή με κουνουπίδι, δοκιμάστε αυτήν την ιταλική συνταγή, όλοι θα την λατρέψουν! Αποκαλύπτουμε όλα τα κόλπα για να φτιάξουμε μια νόστιμη συνταγή με το κουνουπίδι, αλλά ταυτόχρονα είναι επίσης μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή κουνουπιδιού, η τέλεια συνταγή για δείπνο που όλοι θα εκτιμήσουν.

Υλικά

• 1 κιλό κουνουπίδι
• 2 αυγα
• 500 γρ πατάτας
• 150 γρ καπνιστό τυρί φέτες
• 80 γρ παρμεζάνας
• 5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Τριμμένη φρυγανιά
• Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε το κουνουπίδι και στη συνέχεια και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το σκληρό μέρος στην βάση του κουνουπιδιού.
Αρχίζουμε και ξεχωρίσουμε τα κομμάτια του με τα χερια και τα αφήνουμε στην άκρη


Σε μία μπασίνα με νερό κόβουμε καθε κομμάτι σε μικρότερα και τα ρίχνουμε μέσα
Εφόσον τελειώσουμε με το κουνουπίδι κόβουμε και τις πατάτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο νερό.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και τις
πατάτες και σκεπαζουμε.

Από την την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός θα αφήσουμε ακόμη 10 λεπτα. Μετά αφαιρούμε το καπάκι και σβήστε την φωτιά.
Αφαιρούμε απο το νερό κουνουπίδι και πατάτες σε ένα μπολ και σε αυτό το σημείο  τα λιώνουμε όλα μαζι με ένα πηρούνι και αναμειγνύονται μαζι κουνουπίδι και πατάτα. 

Μόλις τελειώσουμε την ανάμειξη τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο
Μετα προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι, τα αυγά,

το τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζετε.

Λαδώνω ένα ταψακι (24χ40 εκ) παντού , πασπαλίζω να το καλύψω με φρυγανιά τριμμένη και παίρνω μικρές δόσεις απο το μείγμα πατάτας-κουνουπίδι και στρώνω την βάση του ταψιού.


Κάνω ένα δεύτερο στρώμα με τις φέτες καπνιστού και απο πάνω δεύτερο στρώμα του μειγματος, και απο πάνω πασπαλίζω τριμμένη παρμεζάνα και μετα και τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚρέας Κατσαρόλας με αρωματικά βότανα
Επόμενο άρθροΗ σειρά του πραγματικού κλασικού – κέικ σοκολάτας!