Κρέας Κατσαρόλας

Πολύ τρυφερό κρέας. Το μοσχαρίσιο κρέας αποδεικνύεται το πιο τρυφερό, μαλακό, ζουμερό και απλώς διαλύεται σε ίνες. Είναι ακόμη πιο νόστιμο  όταν μαγειρεύουμε, με ένα  υπέροχο συνδυασμό κρεμμυδιών, βουτύρου και των χυμών του κρέατος που καθιστά την σάλτσα του φανταστική. Το μαγείρεμα τέτοιου κρέατος είναι πολύ απλό και εύκολο. Είναι ιδανικό τόσο για τις καθημερινό όσο και για ένα γιορτινό τραπέζι.

Συστατικά

Μοσχαρίσιο κρέας 1 κιλό
Κρεμμύδι 400 γρ
Βούτυρο 100 γρ
Νερό 100 ml
Σκόρδο 3 σκελίδες
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπιζέλια μπαχάρι 3 κομμάτια
Μαύρο πιπέρι 8 κομμάτια
δάφνη 3 κομμάτια

Εκτέλεση

1. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το κρέας. Κόβουμε σε μεσαία έως μεγάλα κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέρος του μοσχαρίσιου κρέατος. Δεν χρειάζεται να κόψετε όλο το λιπος, θα κάνουν τη σάλτσα ακόμα πιο πλούσια και νόστιμη. Βάλτε το κρέας σε ένα στρώμα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα.
2. Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους. Αλλά μπορεί επίσης να κοπεί σε μισά δαχτυλίδια
3. Προσθέστε νερό στο κρέας. Βάζουμε το κρεμμύδι πάνω του και κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το κρέας.

4. Κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε το πάνω από το κρεμμύδι. Κλείστε το καπάκι και αφήστε σιγοβράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Το κρέας πρέπει να βράσει ελαφρώς. Δεν χρειάζεται να το ανακατεύετε για την πρώτη ώρα.
5. Μετά από 1 ώρα, προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, μπαχάρι και μαύρο πιπέρι, δάφνη, ξύδι, σκόρδο στο κρέας και ανακατέψτε. Κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για άλλες 1,5 ώρες, ο χρόνος εξαρτάται από το κρέας.
Ανακατέψτε κατά καιρούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε άλλα 50-100 ml νερού εάν χρειάζεστε περισσότερο σάλτσα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητο εάν το ίδιο το κομμάτι κρέατος ήταν ζουμερό και όχι ξηρό.

Συνοδεύστε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Τυρόπιτα…ακόμη και για πρωινό
Επόμενο άρθροΕυκολη και γρήγορη συνταγή με κουνουπίδι και πατάτα