Γιουβέτσι Μοσχάρι με κριθαράκι

Υλικά

600-800 γρ κρέας μοσχάρι σε μερίδες ( μοιρασμένο σε σπάλα ή ελια και ποντίκι)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο
1 ζωμό βοδινού (Προσθέστε ένα κουτί αν κάνετε περισσότερο κρεας)
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1/3/4 φλιτζάνι κριθαρακι
2 κσ βουτυρο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Ρίγανη για γεύση

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε όλες τις πλευρές από το κρεας, σε μία μαντεμένια κατσαρόλα σωτάρετε το κρεας βγάλτε το και αφήστε το στο πλάι.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα, μέχρι να μυρίσετε το σκόρδο, προσθέστε κρασί και ντεγλασάρετε. Προσθέστε το ζωμό βοδινού, σάλτσα ντομάτας, πάστα ντομάτας, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα, βάλτε σε φούρνο στους 250 βαθμούς καλυμμένο για περίπου 4-5
ώρες. Βγάλτε το κάλυμμα την τελευταία ώρα. Βγάλτε το από το φούρνο και ετοιμάστε ένα ταψί έτοιμο να βάλετε εκεί το κριθαράκι και το κρεάς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο, προσθέτουμε το κριθαράκι και απλώς το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, αυτό εμποδίζει το κριθαράκι να κολλήσει μεταξύ τους. Βάλτε προσεκτικά τα πλευρά και τη σάλτσα (όχι όλη) στο ταψί, προσθέστε το κριθαράκι σιγουρευτείτε ότι είναι καλυμμένο με νερο ζεστό, ψήστε σε 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι, περίπου 15 λεπτά.

Συνεχίστε να ελέγχετε το κριθαράκι, προσθέστε περισσότερα νερό εάν χρειαστεί.

Αποσύρετε και αφήστε το έτοιμο γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι εκτός φούρνου, να σταθεί επί 10λεπτο.

Σερβίρισμα: Μπορείτε να φέρετε το σκεύος με το γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι στο τραπέζι- ή να μεταφέρετε το περιεχόμενο στα πιάτα, βάζοντας πρώτα κριθαράκι και πάνω του το κρέας. Συνοδέψτε με έξτρα τυρί (σερβιρισμένο χωριστά) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοπαπαρουνοπρασοπιτα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα με σάλτσα κιμά και μπεσαμέλ τυλιγμένη σε φύλλο