Ετοίμασα μια εύκολα πιταράκια που μπορεί να φτιαχτούν εύκολα ακόμη και από εκείνους που δεν ξέρουν πώς να ανοίξουν τη ζύμη.

Πιταράκια της πολίτισσας γιαγιάς

Υλικά

✔️6 ποτήρια αλεύρι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
✔️2 + 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
✔️2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε το νερό.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε υφή ζύμης.
Βγάζουμε την ζύμη μας σε ένα αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με τα χέρια για 5-10 λεπτά.
Κάνουμε την ζύμη σαν κορμό και την μοιράζουμε σε 2 κομμάτια από τα οποία φτιάχνουμε 2
νέους κορμούς.
Μοιράζουμε τους 2 νέους κορμούς σε 5 ίσα μέρη τον καθένα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια κάθε ένα κομμάτι.
Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και με το πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο περίπου 25 εκ διάμετρο.
Πασπαλίζουμε με λάδι το φύλλο και το αλείφουμε καλά και το απλώνουμε λίγο ακόμη εάν μπορούμε με τα χέρια.
Διπλώνουμε το φύλλο σε μορφή φακέλου και σε κάθε δίπλα λαδώνουμε ελαφρώς (Δείτε φωτό)


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλα τα μπαλάκια ζύμης.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι να κάψει και απλώνουμε την πίτα μέσα

και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο τραγανό χρώμα.

Γεμίστε τις πίτες με ότι θέλετε ή ακόμη τις τρώτε και σκέτες

Καλή Επιτυχία

Πιταράκια

Δείτε τα βίντεο του καναλιού εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα πιο ωραία παραδοσιακά κουλουράκια
Επόμενο άρθροΤο Κέικ με καρύδι και σύκο…το Τέλειο Γλυκό