Τα υλικά μας για το ζυμαράκι

  • 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • ¼ κγ αλάτι

Για επάλειψη προαιρετικά

  • 1 αυγό και λίγο σουσάμι

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη το αλεύρι, το γιαούρτι, με το ίδιο το κεσεδάκι μετράμε και το σπορέλαιο, και το αλάτι και πλάθουμε καλά. Το ζυμαράκι μας θα γίνει πολύ εύκολα ελαστικό και εύπλαστο. Το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα.

Για τη γέμιση

Για την γέμιση βάζουμε ότι υλικά μας αρέσουν.  Εδώ έβαλα τυράκι.

Τα υλικά μας

  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 50 γρ γραβιέρα
  • 1 μοτσαρέλα φρέσκια τριμμένη
  • 1 αυγό
  • Λίγο πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο.

Όσο περιμένουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας φτιάχνουμε την γέμιση σε ένα μπολάκι.

Εάν θέλετε τα τυροπιτάκια για τα παιδιά, μην βάζετε πιπέρι ρίγανη κλπ. Όσο πιο ελαφριά τόσο καλύτερα για αυτά.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό.

Κόβουμε στρογγυλά με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε την γέμιση και κλείνουμε . τα τοποθετούμε στο ταψί σκέτα, χωρίς λαδόκολλα γιατί δεν θα μας κολλήσουν!!! Τόσο εύκολα!!!!!

Εάν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι .

Καλή σας επιτυχία!!! (που είμαι σίγουρη δηλ!! )

Ευχαριστούμε την Καραπετάκου Στέλλα
Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά φούρνου με τυρί cottage….πεντανόστιμο
Επόμενο άρθροΑτζέμ πιλάφι, η πολίτικη συνταγή!