Δείτε Επίσης: Λουκουμάδες παραλίας….επιμένουμε ελληνικά! | Οι λουκουμάδες του μερακλή

Λουκουμάδες Σιροπιαστοί

Υλικά

Σιρόπι:
– 1 φλιτζάνι νερό
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– Στυμένου μισό λεμόνι

Μείγμα λουκουμάδων:
– 1 Φλιτζάνι αλεύρι
– 1 1/2 κουταλιές κόρν φλάουρ
– 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά μαγιά
– 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

1) Σιρόπι: Ανακατέψτε νερό και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να βράζει, στίψτε το μισό λεμόνι για να σταματήσει το υγρό από την κρυστάλλωση.
Αφήστε το να φουσκώσει για λίγο περισσότερο μέχρι να έχετε τη σωστή συνοχή (5-10 λεπτά) και στη συνέχεια
αφήστε το να κρυώσει.

2) Μείγμα: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Αφήστε το σε ένα μπολ καλυμμένο με
μία μεμβράνη για περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι και ξεκινήστε να παίρνετε  μέρος της ζύμης με ένα μεγάλο κουτάλι και ρίξτε τα απαλά στο ζεστό λάδι.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και προσθέστε λάδι όταν μειωθεί. Συνεχίστε να γυρίζετε τους λουκουμάδες ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα, βγάλτε τους από το λάδι και ρίξτε τους στο σιρόπι.
Ανακατέψτε τα απαλά στο σιρόπι και στη συνέχεια αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο. Μην τα αφήνετε στο σιρόπι για
μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς χάνουν την τραγανότητα τους και θα γίνουν υγροί.
Πασπαλίστε με κανέλα και ξηρούς καρπούς και απολαύστε 😊

Δείτε Επίσης: Λουκουμάδες παραλίας….επιμένουμε ελληνικά! | Οι λουκουμάδες του μερακλή

ΠΗΓΗ: Jane Rabba Nicola

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί της Μαρί
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ Ελιάς…είναι πολύ υγιεινό